Ott a pénz

Itt a pont

Itt a pont

Orbán Viktor demagógiája

2015. január 19. - dmyptr

Képzeljünk el egy szivacsot, melyet egy hatalmas kéz megragad. A szivacsot felszívatja vízzel, majd kifacsarja a lefolyóba, végül a lefolyó örömmel nyeli el a vizet.

 A hatalmas kéz a magyar kormány, a víz a demagógia, a lefolyó pedig a magyar nép.

Kormányunk az elmúlt 4 és fél évben szivacs módjára szippantotta fel a népbutítás eszközeit, majd facsarta ránk. Rám is és rád is.

Orbán Viktor pár évvel ezelőtt januárban kijelentette, hogy az országnak van elegendő földgáztartaléka a télre. Magunktól gondoltunk volna erre? Nem, valószínűleg meg sem fordult a fejünkben, hogy Közép-Európában, egy fejlett országban gondot okozhat a távfűtés megszervezése. De végtére is örültünk neki, örültünk neki, mert a magyar emberre jellemző pesszimizmust pozitív dolgokkal -jelen esetben eklatáns hazugságokkal- szeretnénk kompenzálni.

2015. január: Lázár János a párizsi terrortámadások után kijelenti, hogy Magyarországot nem fenyegeti semmilyen terrorveszély. Én személy szerint legmerészebb álmaimban sem gondoltam arra, hogy a Magyar Narancs újságíróit terroristák fogják kivégezni, de a kormánypropagandának sikerült kihozni 12 publicista lemészárlásából azt, hogy „Magyarország az Európai Unió biztonságos országai közé tartozik, nincs kitéve terrorveszélynek, nem fenyegeti az állampolgárokat külföldről érdemi veszély.”

A kormány címszavakkal dobálózik, mint pl.:„Rezsiharc” és „Magyarország jobban teljesít”, ezek mind olyan pozitív, jólcsengő, néphűlyítő és kellemes benyomást keltő szavak, amelyek megnyugtatják az embereket.

Ezek a példák mind azt mutatják, hogy Orbán Viktor kihasználja az emberek tájékozatlanságát, cinizmusát és politikai nihiljét, ezáltal tudatrombolást hajt végre csak azért, hogy saját politikai erejét növelje.

A pozitív változást nemcsak a DK, az Együtt, a PM vagy az MSZP fogja meghozni a politikában. (A Jobbik jelenléte a politikában semmilyen szinten nem hoz pozitív változást.) A változásnak lélektaninak kell lennie, ki kell alakulnia Magyarországon az emberekben egy öntudatos, céltudatos, autonóm, önmagát polgárnak képzelő szemléletnek, de ehelyett jelenleg az orbáni propagandának köszönhetően egy olyan hozzáállás alakult ki, mellyel nem lehet modern országot építeni. Sőt, csak folyunk le a lefolyó mélységébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://ittapont.blog.hu/api/trackback/id/tr707089619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.20. 05:37:56

"Magyarországon az emberekben egy öntudatos, céltudatos, autonóm, önmagát polgárnak képzelő szemléletnek"

Ha ez megtörténik, az összes ballib erő ki fog esni a parlamentből. Szóval a te helyedben nem örülnék ennyire....

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.20. 09:49:46

@dmyptr:

Ahogy csökken az emberek befogadókészsége a demagógiára, ahogy növekszik az emberek gondolkozási képessége, úgy zuhan a ballib eszméket valló pártok esélye.

20 éve még elment a "kövessük vakon a nyugatot, s nagyon jó lesz" szöveg, ma már ezt a legtöbb baloldali és jobboldali gondolkodású ember elveti.

empoftla 2015.01.20. 17:06:51

@maxval bircaman szerkesztő: Így van, már a nyugat se követi magát (vagy dől a szakadékba)

dmyptr 2015.01.20. 17:35:09

@maxval bircaman szerkesztő: Vakon követni bármit eleve rossz kezdés. Vegyük csak a keleti nyitás példáját, abba is belebukott a kormány(Déli Áramlat). Másrészt, abban nem lehet vitatkozni, hogy az Orbán kormány parasztvakító. Ha ez a parasztvakítás megszűnik, akkor szerinted a ballib erők kiesnek a Parlamentbőly ezt mire alapozod? Ne a náci Németországgal példálozzunk.

dmyptr 2015.01.20. 17:37:56

@empoftla: Inkább dőlök egy demokrácia szakadékaba(bár itt erről szó sincs), mint egy áldemokrácia mélyébe, ahol a megfélemlítés és a hazugság mindennapos.
süti beállítások módosítása